Лятна афера

Кой каза, че официалният костюм трябва да е стерилен, тромав и скучен? Не и ние. Мъжката мода днес предлага разнообразие от модели в различен стил и за всякакъв повод. Лично ние смятаме, че костюмът трябва да отразява настроението на събитието, за което е предназначен. В случая топлото време и приятните поводи ти позволяват точно това, да разчупиш класическия официален силует с по-нестандартни цветови решения модерни за лятото - бяло, бежово, синьо.

Костюм в италиански стил

С този стайлинг разчупихме класическия официален силует с по-нестандартни цветови решения - бяло, бежово, синьо. Визията е вдъхновена от италианския стил, съобразена с желанията на клиента и повода за който я подготвяхме.

Стайлинг и ушито по поръчка Мъжко сако по поръчка Риза и панталон по поръчка

Концепция и вдъхновение

Летният сезон е изпълнен с официални събития на открито, които изискват съответен дрескод. Макар и да не се очаква тоалетите да са строги и в тъмни цветове или по последна мода, трябва да се спазва подходящият етикет, за да изглежда човек добре и адекватно в дадена обстановка. Трябваше да подготвим наш клиент, който искаше да бъде различен и елегантен на събитието, за което имахме насрочена дата. А нищо не освежава официалния костюм повече от сполучливото съчетание на цветове подредени по прецизен начин.

Проект мъжки костюм

Искахме да създадем една изящна палитра от пастелни тонове, с която да постигнем хроматични ефекти, за да изпъкнат стилно детайлите на тоалета, като ръкави, яки и аксесоари. Визията е вдъхновена от италианската мода и стил. Затова направихме една виртуална разходка до Флоренция, където най–добре знаят как да боравят с цветове и кройки, за да превърнат всяка дреха в шедьовър.

Бюджет и срок

След първата среща решихме, че за да стане уникален и елегантен тоалета, трябва всичко да е направено по мярка. Решихме да заложим на класически силует по поръчка - сако, панталон и риза. А за да бъде оригинален и различен, трябваше да обърнем повече внимание на цветовете и материите които са на мода за сезона. Следваха няколко проби, на които се уточниха материалите, направихме необходимите корекции по костюма, за да прилегне перфектно по фигурата и най–накрая подбрахме и подходящите аксесоари.

Концепция и стайлинг

Аксесоари

За да направим тоалета официален и по мода, трябваше внимателно да подберем аксесоарите. Да акцентираме на места, които да подсилят визията, която правим. Костюмът, колкото и да е добре направен би имал незавършен вид без необходимите детайли. Комбинацията от строго официални тъмни обувки и колан съчетани с цветни вратовръзка и кърпичка придадоха артистична нотка на официалния силует.

Обувки и колан

Обувките и колана са аксесоарите, които завършват тоалета и го представят в официалната среда. Селектирахме модели в тъмно кафяв цвят от кожа, а излъскания им вид придава елегантно и стилно излъчване на костюма, точно в крак с модата.

Обувки и колан

Вратовръзка и кърпичка

Вратовръзката е аксесоара, който придава официален и представителен вид на костюма. Направихме я в тъмен цвят от луксозен материал, за да контрастира на сакото и ризата, но да е в различен нюанс от обувките и колана.

Вратовръзка и кърпичка

Кърпичката е най–малкия и финален детайл, чиято функция е да придаде закачлива нотка на официалния тоалет. От сатен с принтирани декоративни мотиви, тя не излиза от мода, а просто се превъплащава от класически в по-разчупени цветове и материи.

Костюм по поръчка в Black Market

Цена и срок

Имахме фиксирана дата за конкретното събитие и кратък срок да изпълним поръчката. Бюджета беше малко по-голям от предвиденият, но тъй като дрехите по отделно могат да се използват в различни комбинации, клиентът ни реши, че това е добра инвестиция, за да освежи гардероба си и да бъде в крак с мъжката мода за сезона.

Мъжки костюм
720лв
сако + панталон + риза + вратовръзка + кърпичка

Сако

Имайки в предвид високите температури, знаехме, че сакото ще изиграе най–малката, но много важна роля от целия сет. Дрехата, с която гостът ще направи първо впечатление на събитието и за това и обърнахме внимание, колкото на всяка друга част от костюма. Направихме го по мярка, вталено, с две копчета и два шлица, за да приляга по тялото и да показва клиента в най–добрата му светлина. Използвахме цветове, които са на мода. Решихме да е в бежово, тъй като този цвят е неутрален и най–подходящ за бъдещи комбинации.

Мъжко сако Мъжко сако по поръчка Мъжко сако по поръчка

Риза

Тъй като ризата ще бъде основен акцент на стайлинга, искахме тя да бъде уникална интересна и стилна. Тя е винаги актуална и е подходяща мода за всеки случай. Решихме да я направим по мярка от памук на сини и бели райета и за да я раздвижим направихме яката и маншетите в бяло. Вталената кройка и десените придадоха на ризата шик от най–висока класа.

Мъжка риза

Бял панталон

След като са опаковани зимните дрехи, в списъка със задължителни летни придобивки в гардероба, трябва да се добавят свежи тесни бели панталони, в които не само, че клиентът ще изглежда модерно и шик, но и ще отразяват горещите лъчи, които тъмните цветове биха задържали. Също така, те ще пренесат духа на Ривиерата в ежедневието или част от стилен тоалет за изискано събитие.

Бял панталон

Разгледайте още стайлинги