Кажете „Здрасти” на Shaker Maker

Като човек, активен предимно през късните часове на денoнощието, той имаше нужда от нещо вечерно и елегантно с оглед на факта че, промотирайки музиката, която пуска и съответстващия и начин на живот, той трябва да изглежда подобаващо и винаги облечен по мода. Така съвсем естествено дойде решението да направим нещо в черно със стилна кройка и се спряхме на най–елегантната и подходяща за вечерни събития дреха – смокингът.

Рокендрол костюм

Изтъкнат познавач на британската алтернативна сцена, известен клубен DJ и нещо като легенда на нощния живот в София. Както виждате, когато се забъркаш с нас, да изглеждаш като някой от братята Gallagher не изглежда ретроградно дори днес, почти двайсет години след като те превзеха световните стадиони.

Мъжки черен костюм Мъжко сако по поръчка Мъжки костюм по поръчка

Какво да очаквате?

„За мен има няколко неща, които отличават Black Market от всички останали. Подхожда се много индивидуално, хората са наясно с тенденциите и мода които са в момента, разбират точно това, което искам и не на последно място, супер приятелско отношение. Просто идваш, чувстваш се като удома си и накрая получаваш завършен продукт, който е не само на високо световно ниво, но и на супер цена и високо качество.”

Концепция и вдъхновение

За да приспособим тоалета към конкретното събитие прибавихме някои рокендрол акценти, тъй като музиката най-добре диктува тенденциите в модата, направихме проучване и като вдъхновението ни дойде както от рок легенди като Боб Дилън и Джон Ленън, така и от някои по-модерни герои като Дъ Килърс и в следствие на всичко това комбинирахме класиката с модерната кройка, като подчерахме цялостната визията с очила Ray Ban и обувки Doc Martens. Така създадохме уникален стайлинг подходящ за активен нощен живот - което беше и желанието на клиента.

Официален костюм за събитие

Костюмът и ризата идеално представят клиента в неговата среда - стилен и по своему уникален и артистичен извън всякакви тенденции. Вдъхновен от улиците на Лондон и британския рокендрол, този костюм представя една модерна визия, идеална за парти.

Мъжки дрехи Мъжки дрехи

Този костюм е направен за модерния джентълмен, който почита автентичността, майсторството на шивача и желае да е различен от всички останали, облечен по своя мода. Тази визия е доказателство, че отличителния стил е достижим за всеки.

Проект

Имахме конкретна задача да направим визия за събитие - парти, организирано от клиента ни, съпроводено от музика, селектирана от него. Направихме необходимото проучване за сценична мода, създадохме няколко скици с помощта на които избрахме модела и в крайна сметка решихме, че за да се получи перфектния резултат, всичко трябва да е изработено по поръчка.

Изготвяне на проект на мъжки костюм

Подбрахме най–подходящите материали, направихме две проби, като на първата сглобихме основите на тоалета, а на втората уточнихме финалните детайли.

Аксесоари

Разбира се, в конкретния случай без подходящите аксесоари нямаше да сме изпълнили задачата си до край. Без никакво колебание добавихме към сета, аксесоари от световно известни модни брандове, които са класика и винаги ще бъдат актуални, а именно обувки Doc Martens и очила Ray Ban. С тяхна помощ цялата визия придоби желаното от нас рокендрол излъчване.

Очила

Неслучайно добавихме очилата Ray Ban, тъй като цялата визия беше вдъхновена от класически рок изпълнители, като именно те са ги ползвали и са ги превърнали в класически аксесоар, станал синоним на мода в рокендрола и начина на живот.

Мъжки очила

Кърпичка за джоб и вратовръзка

Като допълнителни аксесоари, направихме характерната за британската инди сцена тънка черна вратовръзка, която е подходящо допълнение както за този тоалет, така и за всяка друга комбинация.

Кърпа за сако и вратовръзка

Направихме и кърпичка за джоб от плата на ризата, тъй като десенът е интересен акцент, който изпъква на сакото, а и този аксесоар в момента се завърна с пълна сила от старата мода и сега е доста актуален.

Обувки

През годините много трендове са идвали и са си отивали, но обувките Doc Martens - никога. Не случайно те са любими на голяма част от хората от рок/алтърнатив/ рокабили и т.н. средите. Логично и ние заложихме на тях. Не е нужно да доказваме, че те са многофункционални и биха се вписали отлично във всяка среда и при сяка мода.

Мъжки обувки
Костюм по поръчка в Black Market

Цена и срок

Имахме сравнително кратък срок за да изпълним целия проект, но това не притесни и всичко се получи безупречно.

Официален костюм
720лв
сако + панталон + риза + вратовръзка + кърпичка

Официален костюм

От най–строго официалната мъжка дреха, смокингът се превръща в дреха, която е подходяща и на мода във всеки един момент. И за това, разбира се, трябва да притежаваш най–подходящият за теб. Именно ушитото по поръчка сако е идеалният избор. Тъй като има функцията на „броня”, която излъчва самоувереност и показва позиция и класа, трябва да е перфектно изработен.

Официален мъжки костюм

Сако

Това бе дрехата, на която отделихме най–много внимание, тъй като сакото само по себе си е най–трудно за изработване и се забелязва най-много. Не направихме никакъв компромис и с плата, тъй като използвахме висококачествен габардин.

Мъжко сако по поръчка Черно мъжко сако по поръчка

Основата, върху която надграждахме, беше класическо черно сако с шал яка, на която акцентирахме с бял кант, който донесе допълнителен рокендрол туист. Вталихме сакото и го скроихме, така че да приляга идеално по тялото и да е по вкуса на модата.

Риза

Ризата направихме по поръчка, тъй като тя беше най–уникалната дреха от целия тоалет. При нея характерно беше избора на материали - основата е черен памук с точков принт, който придаде ретро излъчване и плътно черно за детайлите. Кройката беше модерна и вталена, завършваща с малка яка и маншети.

Mъжка риза по поръчка Мъжка риза

Панталон

Панталонът, както и другите елементи от костюма е ушит по поръчка. Кройката е едновременно класическа и елегантна, и за да се впише в цялата официално артистична визия и сценична мода, стеснихме панталона от коляното на долу. Така в бъдеще би могъл да се комбинира и с други ризи и обувки.

Мъжки панталон по поръчка Официален мъжки панталон

Разгледайте още стайлинги