Дами без господа

За всеки изпълнител е важно да бъде предизвикателен, а не само да изглежда добре, което означаваше да наблегнем на нещо по-авангардно в тон с сценичната мода, като се вдъхновихме от класическия смокинг, тоалет, превърнал се в задължителен сет в дамския гардероб през 60-те години, след като френският дизайнер Ив Сен Лоран създава Le Smоking. Като тенденция едва наскоро се завърна с гръм и трясък. В момента изключително актуален сред много кино и музикални звезди, но вече преживял метаморфоза, придобил още по-прелъстителен и женствен вид.

Вдъхновение от класическия смокинг

Дами, отегчени ли сте от стандартното женско облекло? Търсите нещо с повече отношение и тежест? Ръководната роля на жената расте с всеки ден, и за да следва тази посока, тя трябва да изглежда подобаващо и в крак с модата.

Дамска риза по поръчка Дамски костюм по поръчка Дамски черен костюм

Какво да очаквате?

„От доста време си търсих място, където да ми ушият точно това, което искам и точно по начина по който аз виждам нещата до последния детайл, което в Black Market оределено се случи. Екипа е страхотен и целия този процес по създаването на облеклото за теб е много приятен и забавен. За мен това е мястото, където ще се връщам.”

Концепция и вдъхновение

Идеята дойде от това да направим различна от стандартната женска визия, за човек, на който му се налага да излиза на сцена и да прави концерти. Визия, която може да бъде лесно трансформирана от алтернативна вечерна униформа в изискан официален тоалет. Е, отново обърнахме поглед към световната мода. Нашумялата поп изпълнителка Жанел Монае чудесно използва поръчкови смокинги за своя сценична униформа, като вечните според мнозина черно и бяло не само им придават класа, но и ги поставят извън времето и извън всякакви модни тенденции.

Костюм и риза за офис или събитие

Спряхме се на класическия дамски костюм, на който да придадем съвремено излъчване и който да изрази и подчертае характера на клиента, и да подскаже областта на професионалната му реализация. Тоалет, подходящ за официален повод и изпъкваща униформа за сценично представяне - провокативен и стилен и по мода.

Дамски костюм и риза

Смокингът, по традиция символ на мъжественост и класа, в женския си вариант и в комбинация с тясна пола, елегантна бяла риза, високи токове и стилни аксесоари, успява да съблазнява и да излъчва сексапил. Тоалет, с който клиентката ни да се чувства уверена, в крак с модата, предизвикателна и да и придава самочувствието на истинска звезда.

Поло шърт и пола за всеки ден

Създадохме сет за по-ежедневно облекло, комбинирайки полата от костюма с модерен поло шърт - спортно-елегантна дреха, станала иконична за много изпълнители и субкултури през последните пет десетилетия.

Дамска пола и риза

Изборът ни падна на полошърт от световната мода и по специално, колекцията на Ейми Уайнхаус за Fred Perry, с едър графичен принт, който перфектно разчупва монохромността на тоалета и му придава по-ежедневен и младежки вид, повлиян от самата Ейми Уайнхаус, която умело оформи своя стил, миксирайки духа на 50-те години и стила на соул изпълнителите от 60-те.

Проект

Преди да започне процеса на създаването на визията, се запознахме подробно с нуждите и предпочитанията на клиента. На първата ни среща решихме, че за да постигнем желания резултат, а именно да направим нещо уникално, е необходимо да ушием костюма по поръчка, за да може да направим уникална кройка и да подсилим детайлите, които да направят стайлинга и дрехата различна и в стила на авангардната мода.

Изготвяне на проект на мъжки костюм

След като направихме пробата решихме, че може да създадем подобна визия и за всеки ден, ако добавим към костюма спортно елегантен топ. На финала избрахме и аксесоарите, които да завършат цялостната визия.

Аксесоари

Аксесоарите в този стайлинг са повече от задължителни, тъй като правим два силуета, а те са най-подходящия начин да ги разграничим и да подсилим контраста между тях. Това е част от добрият моден стайлинг. За официалния сет подбрахме задължителната папийонка, и за да бъде по-изразителен и ефектен допълнихме черни очила и черни шикозни обувки на висок ток.

Очила

Очила тип „маска” Ray Ban, на които се спряхме и които в момента са много на мода, нямат за цел да скрият човека зад тях, а да бъдат екстравагантно, модерно и стилно допълнение към официалната визия.

Дамски очила

Аксесоар, който винаги може да бъде под ръка и да ви разграничи от всички останали.

Шал за коса

Идеален аксесоар, направен от коприна със щампирани точки. Допълва ежедневната стилна визия с поло шърта и полата, небрежно завързан и увит около кока на косата. Той е финалният щрих на тоалета.

Аксесоар за коса

Папийонка

Папийонката е строг аксесоар, който е неизменна част от смокинг тоалета, намиращ се под яката на ризата. Аксесоар, който си остана на мода с годините и запази своя изискан стил. Ние обаче изработихме по-нестандартен вариант, който е по-авангарден без да губи своята функция. Направена от сатен с предно закопчаване, като копчето стана допълнителен детайл.

Дамска папийонка

Обувки

Обувките на много висок ток, които буквално издигат жената, в конкретния случай подчертават и издължават фигурата и придават женственост на строгия елегантен официален костюм или ежедневен тоалет.

Дамски обувки
Костюм по поръчка в Black Market

Цена и срок

Един стайлинг, който трябва да бъде подходящ, както за сцена, така и за всеки ден. А защо не? С допълнителното ушиване на елегантен топ към костюма изпълнихме и двете мисии, в определения предварително двуседмичен срок.

Официален дамски костюм
460лв
сако + пола + риза + аксесоар за коса + папийонка

Официален костюм

Най–хубавото на един костюм, правен по поръчка е, че може да бъде скроен едновременно да приляга по тялото и да се правят променят или добавят детайли, които искате, за да стане, колкото индивидуален, толкова и елегантен. Костюма може да бъде по модел на световните подиуми или вдъхновение от френската мода.

Официален дамски костюм

Направихме костюма така, че да приляга по тялото на клиента, според неговите мерки и всички елементи от сакото и от полата да бъдат в синхрон един с друг. Като резултат се получи визията, която целяхме, леко естравагантна, не прекалено официална, точно съобразено със сценичната мода.

Сако

Модернизирахме сакото с ярко изразена вталена кройка, направено от луксозен сатениран памук с уголемени ревери от лъщящ сатен, които да изпъкнат. За да придобие по-нестандартен вид направихме ярко подчертани и уголемени рамене, елемент от екстравагантната мода.

Дамско сако по поръчка Черно дамско сако по поръчка

Много късо и направено по мярка - така се получи поръчкова уникална връхна дреха, която, комбинирана с поръчкови панталони или къса тясна пола и подходяща блуза или риза от ефирен материал, спазва точно официалния дрескод, а може да се комбинира дори и с висок ток и ластични дънки.

Пола

Ако сакото изразява различното и авангардното, то полата показва женствеността и съблазнява. Моделът е тесен, над коляното, с висока талия, задно закопчаване със скрит цип и плисирана горна част от сатен. Задължителна дреха за всеки дамски гардероб, защото този модел е класика и не излиза от мода.

Дамска пола по поръчка

Бяла риза

Ушихме класическа бяла официална риза за смокинг от памук - идеалната подложка на костюма, като наблегнахме на детайлите, които подсилват строго изисканата визия - твърдо уголемената яка и маншети и плисиран жаб, екценти на ретро мода, с което да подчертае деколтето. Завършена с дискретни черни копчета.

Бяла дамска риза по поръчка Бяла дамска риза

Ежедневна риза - поло шърт

За да придадем уникална нотка и оригиналност на ежедневната визия избрахме памучен поло шърт от световната мода и по точно, лимитираната колекция на Ейми Уайнхаус за Fred Perry.

Дамска риза каре

Вталена, с малка яка и едър графичен принт, който приляга перфектно по тялото, риза, която е и добра инвестиция, тъй като може да се носи всеки ден и да се комбинира с всяка друга дреха от гардероба. Истинско модно попълнение в женския гардероб.

Разгледайте още стайлинги