Дрехи по поръчка от Black Market

Знаем, че през 21-ви век индивидуалността е всичко. Предразсъдъците отдавна не бива да са нещо определящо нито за мисленето, нито за дрехите в гардероба ти. Именно за това искаме да акцентираме върху услугата „Ушито по поръчка”, която предлагаме. Защото тя е най-добрият начин да намериш себе си в свят, в който хиляди брандове проповядват своите разбирания за това какво е стил и мода. С напредването на годините все повече хора ще се опитват усилено да те убедят, че ти си лична карта, която се самоидентифицира с различни марки, сезонни тенденции или подражателство на кумири, но истината винаги ще бъде съвсем друга. Ти преди всичко си личност. Точно това искаме да ти напомним ние.


Костюм по поръчка в Black Market Дънки по поръчка в Black Market
Вземане на мерки Мерки за сако Мерки за панталон

Мерки

След избирането на най-подходящите модел и материали за теб, трябва да се избере и най-подходящата за теб кройка, с оглед на това, че всеки един от нас разполага с индивидуални физически дадености и структура на тялото, които не могат да бъдат вместени в шаблон.

Хората са всякакви - много слаби, пълни, с тесни рамене, с различни диспропорции, по-дълги или по-къси от стандартното крайници и т.н., така че е от изключително значение да се вземат точни и подробни мерки на тялото в зависимост от дрехата, която предстои да бъде ушита, така че да изглеждаш добре независимо от спецификите на тялото ти. За да се случи всичко това е нужно да бъдат измерени твоите ръст, гръдна обиколка, обиколка на талия и ханш, ширина на плещите, дължина на гърба и ръкавите, както и дължина съответно на пола или панталон. Защото когато една дреха е ушита по точен размер, тя стои добре на човека и с нея ще бъде винаги по мода.


Вадене на кройка Кроене на плат Кроене детайли

Кройка

Индивидуалната кройка се изчислява и създава според физическите ти дадености, с цел дрехата, която поръчваш, да не е само направена за теб, но и да я почувстваш своя - нещо, което няма да получиш от скроените и ушити по шаблони дрехи от конфекциите, които следват определени нормирани световни стандарти или мода и не са подходящи за индивидуални поръчки.

Първото нещо, което се случва от там нататък, е кройката да бъде конструирана и начертана върху хартия, след което готовите шаблони се поставят върху плата и се очертават с креда. Дрехата се крои и се оставят необходимите резерви, така че да има на по-късен етап опция за корекция. След това костюма, сакото или модела който се шие се подготвя за първа проба (само на тропоска, т.е. ръчно шиене), а след нея вече се прикачват ръкави, яка и всички останали детайли, които са нужни на дрехата за да придобие завършен вид. След приключването на работата по облеклото кройката се запазва за евентуална следваща поръчка, като тя може да бъде трансформирана в много различни варианти и вариации на оригиналната дреха.


Проба на дреха Проба сако Проба яка

Проба

По време на първата проба на някои дрехи, като например сака, рокли или елеци се правят нужните корекции, след което дрехата се разглобява и по вече точните размери се крои хастарът (подплатата). Много често на първа проба се дават и разискват идеи за допълнителни детайли, а някои предварително включени отпадат от крайния вариант.

Това е моментът, в който окончателно се уточнява цялостната визия на дрехата (дължина, ширина, детайли), като при по-комплексни поръчки (например цял костюм) е нужна и втора проба, по време на която да се видят повторно нанесените корекции и добавените или отпадналите детайли.


Вадене на кройка Ушито по поръчка Ушиване на дрехи Шиене и гладене на дреха Шиене на копчета

Шивашки услуги

В зависимост от дрехата и материалите от които се изработва тя, могат да бъдат използвани различни помощни материали и средства - подлепващи ленти, росер, хастар, ръкавни фитили, раменни вати, корсалета, банели и мн. др. Преди да се пристъпи към гладене и подлепяне, всеки помощен материал се тества на предварително отрязано по размери парче от плата на дрехата, за да се прецени влиянието, което той ще окаже и каква ще бъде свиваемостта на плата. Ако съответния плат има голяма свиваемост, то той се подлепва на блок и след това се скроява с цел да се избегне деформиране на детайлите.

Права машина
Основно се използва за сглобяване на отделните детайли.
Покривна машина
Използва се предимно за правене на подгъви и биета на трикотажни изделия.
Четири и пет конечен оверлог
Четириконечният оверлог се използва за сглобяване на детайли от трико, а петконечният едновременно почиства и шие дрехите.
Машина за пико
Използва се предимно при направата на подгъви на официални поли и рокли.
Преса за подлепяне
Разполагаме с преса, чиято температура може да бъде регулирана в зависимост от използвнете материали с цел избягване на деформации и правилно подлепяне.
Професионален вакуумен парогенератор
Парогенератор с дъска за перфектно изглаждане на дрехата.
Машина за копчета и илици
Специална машина,която поставя последните детайли.
Преси и машини за слагане на капси
С тази машина се правят финалните елементи от капси, рапиди, тик-так копчета и други декоративни елементи.

Разполагаме още и с всякакви приспособления към машините за прикачване на веревни биета, подгъвачи за прави и веревни двойни подгъви и много други. След като уточним какво облекло трябва да бъде ушито и от какъв материал ще бъде изработенo то, се използват специализирани машини, с които можем да изработим от начало до край всяка поръчка.


Корекции Корекция на дреха стесняване Корекция на дреха скъсяване

Корекции

Често срещано при дрехите по поръчка е, че въпреки, че са направени идеално за тялото ти, с времето те могат да ти станат тесни или широки поради факта, че е трудно винаги да бъде поддържано едно и също тегло и хората отслабват или напълняват. Точно за това предлагаме тази услуга - за да бъдеш щастлив дълго време от своята любима дреха и да я коригираш според самия теб за да можеш да я носиш. Също така, предлагаме и корекции на дрехи(костюми, поли, рокли, панталони или ризи) от твоя личен гардероб, които ще може да носите отново, след като направим някои промени, които ще ги накарат да изглеждат по абсолютно нов начини по нова мода.

Много често при покупка на конфекция се налага правенето на промени - скъсяване или стесняване на ръкави на ризи или сака, стесняване на рамене, подгъване на крачоли и др., а с корекциите, които можем да направим за теб, всяка дреха се трансформира според фигурата и вкуса ти.

Качество

За да бъдат дрехите, които създаваме от толкова високо качество, ние обръщаме огромно внимание на платовете, с които работим, методите за изпълнение на поръчките и , разбира се, детайлите, а „компромис” е дума, която не присъства в речниците ни. Kaчеството е лайтмотивът на услугата „Ушито по поръчка”, защото знаем, че лесно можеш да привлечеш клиент, но именно качеството е това, което ще го задържи и ще го накара да потърси услугите ти отново.

Платове

Добрата дреха изисква не само добра кройка и свежи идеи, но и материали от най-високо ниво, които да направят реализацията и възможна. Ние работим с най-качествените платове на доказали се производители, като практически можем да доставим всеки един плат, който се среща на пазара. Така можеш да си сигурен, че освен качество, получаваш и неограничен избор на платове, с които да материализираш желанията си.

Платове

Изпълнение

Професионалното изпълнение също е първостепенен фактор при поръчката на костюм, рокля или каквото и да е друго облекло. Ние уважаваме дрехите, които създаваме, което пък от своя страна значи, че уважаваме и клиентите си. При изпълнението на поръчките ние влагаме най-доброто от себе си, а резултатът, който получаваш, е същинското доказателство за думите ни.

Изпълнение на поръчка

Детайли

Детайлите са може би ключовият елемент при определянето на качеството на дрехата, която получаваш. Нито твърде набиващи се на очи, нито твърде незабележими - те просто трябва да са там, където има нужда от тях - семпли, стилни, издаващи класа.

Детайли на дреха

Това, което шием в Black Market, превръща съвремието ти в класика.

Ризи

Можем да ти гарантираме, че създаването на риза в Black Market е нещо повече от творчески и търговски процес.Защото с нашите дрехи ние предлагаме и сигурност. Сигурност, че ще получиш точно това, което искаш.

Бяла риза Мъжка риза Дамски ризи

Рокли

С какво роклите, които бихме могли да направим за вас, се различават от всички останали? Много просто. Те изразяват определени предпочитания и отношение към заобикалящия ни свят - както вашите, така и нашите.

Рокля на точки Бални рокли Официална рокля по поръчка
Черно мъжко сако Мъжко сако Светло мъжко сако

Сака

От помпозния фрак, през класическия блейзър, та до съвременните спортни вариации, сакото е точно това, което винаги е било - дреха, която ни съпровожда през почти всички важни събития в живота ни.

Поли

И докато роклята е въпрос на чест, при полите всичко е до себеуважение. Защото полата е дреха, която придава по-голяма женственост и индивидуалност, а всяка жена се чувства по-спокойна едва тогава, когато има няколко добри модела подръка.

Дамски поли
Вратовръзки

Вратовръзки

Вратовръзката се превърна не просто в аксесоар, а в необходимост за съвременния мъж, независимо от динамиката на неговото ежедневие. Днес вратовръзката изглежда абсолютно подходяща както в бизнес/официална обстановка, така и в любимия ти нощен клуб.

Панталони

Сигурни сме, че никой не би бил доволен от външния си вид, ако знае, че част от облеклото му не подхожда на цялостната му визия. Точно за това ние обръщаме и огромно внимание на панталоните, които създаваме.

Панталони Мъжки панталони
Черен мъжки костюм Дамски черен костюм

Костюми

Добрият костюм винаги изразява повече, от колкото съзнателно си вложил в него. Следвайки тази аксиома, в Black Market знаем важността на вероятно най-важния компонент от гардероба на всеки от нас.