Време за промяна

Не е необходимо да казваме, че в гардероба на всеки уважаващ себе си мъж е нужно да има дрехи за всякакъв повод, тъй като всеки съвременен човек води динамичен начин на живот и е необходимо да бъде подготвен за всяка ситуация, по всяко време на денонощието – за работа, в офиса, свободно време, среща или за по питие вечер.

Удобно и ушито по мярка

Преди срещата си с нас, клиентът ни никога не си бе представял, че може да изглежда по този начин. Единственото, което знаеше, беше, че иска нещо различно. Когато времето за промяна настъпи, Black Market е точното място за теб.

Мъжки костюм по поръчка Мъжки елек към костюма Мъжки костюм риза

Какво да очаквате?

„Супер удобно и естествено всичко приляга на мен. Няма как да бъде по друг начин след като е ушито по мярка. Еднакво добре си се чувства човек в кожата си както в офиса, така и в бара. От тук нататък вече мога спокойно да се доверя на Black Market да развиват визията ми и за напред и не се притеснявам, че след време само ушивайки ми една ризка или добавяйки един акцент към официалното или ежедневното облекло, на практика получавам съвсем различна визия.”

Концепция и вдъхновение

Концепцията на стайлинга, който виждате, е резултат най-вече на виждането ни, че дори и в бизнес средите не е нужно облеклото да бъде твърде официално и по протокол, че то може да показва и сериозно отношение и в същото време да бъде модерно, силно индивидуализирано и „мобилно”, т.е. да изглежда адекватно във всяка среда и да е способно да се нагажда към нея само със смяна на даден елемент или аксесоар. Вдъхновението ни дойде от представата за забързания и всестранно развит съвременен човек, от когото се изисква да бъде навсякъде по всяко време и винаги да върши няколко неща наведнъж, тъй като цени времето си. Посланието е ясно - увереност и интелигентност във всеки един момент, независимо от външните фактори. Точно тази многофункционалност и усещане искахме да придадем на всички дрехи от стайлинга. Дрехи които да бъдат винаги актуални и на мода - точно като този класически костюм.

Костюм и риза за офиса

Костюмът и официалната риза представят клиентът ни в работна среда точно такъв, какъвто той иска да бъде - амбициозен, устремен и отворен към иновациите. Те изразяват както индивидуалните черти на личността му, така и идентифицирането му с целите на компанията, за която работи. Тук няма да видите нито агресивни, ръбести силуети, нито сака с четири копчета. Изчистените линии всъщност акцентират върху най-важното по-добре от всички думи: най-доброто в съвременния дизайн е простотата и класиката, които ще останат винаги на .

Определихме бюджета, така че да направим още комбинации за различни и за ежедневна употреба, като се ушиха допълнително още две ризи в различни цветове, които носят повече свежест както на работа, така и през свободното време.

Сако и дънки за всеки ден

В комбинация с ризите и сакото получи небрежно елегантна визия за свободното време, време, което клиентът ни може да прекара със самочувствие и увереност в себе си.

Мъжко сако

Към този сет решихме да прибавим и винаги модерните и удобни дънки. Направихме кройка специално за клиента и избрахме плат, подходящ за сета. И тъй като всеки зает човек има нужда да се отпусне вечер с приятели на по питие в някои приятен бар, ние направихме бонус, като комбинирахме черен тишърт с дънките и сакото, защото е важно да изглеждаш добре дори когато разпускаш, а и най-вече да се чувстваш облечен в крак с модата.

Проект

След няколко срещи решихме, че това което трябва да направим е именно костюм по мярка. Основната идея беше всичко което правим да намира приложение в различни ситуации, да бъде винаги актуално и на мода, съчетавайки костюма с други дрехи. За целта определихме срокът за завършване на цялостния проект да е две седмици, през които направихме проучване, скици и проби.

Изготвяне на проект на мъжко сако

Аксесоари

Без подходящите аксесоари всеки стайлинг изглежда незавършен и без ясна идея зад себе си. За стайлинга подбрахме аксесоари, които преди всичко да подхождат както на ежедневния, така и на бизнес аутфита.

Кърпичка за джоб и вратовръзка

Кърпичката за джоб изпъква най–добре когато контрастира на целия тоалет. За това направихме една бяла за ежедневните ситуации и една светло сива за по-официални случаи, за да придаде на сивия костюм по-подходящ за тези случаи вид.

Кърпа за сако

За класическата бяла риза решихме да направим и класическа черна тънка вратовръзка, която едновременно излъчва класа, винаги е на мода и е в крачка със съвремието.

Колан

Нужните аксесоари придават изтънчен завършек на всеки тоалет. Този черен колан си партнира чудесно както с дънки, така и с по-официален панталон.

Елек колан и други аксесоари
Костюм по поръчка в Black Market Дънки по поръчка в Black Market

Цена и срок

Разполагахме с неголям бюджет за да направим елегантна визия, подходяща за работа в офис в голяма IT компания, в която е важно да изглеждаш добре и да излъчваш сигурност.

Официален костюм
760лв
сако + панталон + риза + елек + вратовръзка + кърпичка
Бяла риза
110лв
Спортна риза, пепит
110лв
Спортна риза, каре
110лв
Тъмно сини дънки
150лв

Официален костюм

Измежду трите задължителни за всеки мъжки гардероб костюм - сив, черен и тъмно син, избрахме сивият цвят, тъй като той бе по-подходящ за цялостната визия, която търсехме. Решихме сакото да бъде с две копчета, които да донесат удобство, допълнителна динамика и да издължат торса - така съчетахме класическа елегантност с модерна кройка, която да прилепва по тялото.

Мъжко сиво сако

Всичко бе изработено от висококачествени платове и материали. По време на пробите нагласихме всички детайли да бъдат перфектно пропорционални и да са идеалния завършек на този елегантен костюм.

Сако

Подсилихме градския външен вид с това сиво вталено сако, скроено от луксозна сива вълна. Идеална дреха за офиса, комбинирано с кърпичка за джоб и елегантна вратовръзка, която да изпъква на официални събития, този сет ще бъде винаги на мода в комбинация с дънки или панталон.

Мъжко сако по поръчка Мъжко сако по поръчка

Модерно заради изчистената си и елегантна кройка и безпогрешен стилен дизайн, а в комбинация с подходящия елек, който прибавихме към костюма, сакото бе готово да придаде нужния нюанс за всяко официално събитие.

Панталон

Изискан и изчистен панталон, скроен от фина вълна и с дискретна линия, която придава по-строен силует. Идеален в комбинация със сакото, както и с риза или пуловер.

Мъжки панталон по поръчка

Следващата задача бе да комбинираме костюма с дрехи, с които да бъде подходящ както за работа, така и за официален повод. За този случай прибавихме аксесоари и задължителната класическа създадена по мярка бяла риза, от което визията придоби още по-елегантен и завършен вид.

Бяла риза

Класическа бяла риза е просто задължителна. Тя не слиза от мода. Направена по мярка от висококачествен памук, тя винаги стои добре и е удобна под елегантния костюм или любимото сако. Дреха, която може да бъде подходяща за всеки случай, като само се съчетае с различна вратовръзка, която да подчертае акцентите във тоалета.

Бяла мъжка риза

За тази риза решихме да направим класическа черна тънка вратовръзка, която едновременно излъчва класа и да е в крачка със съвремието.

Дънки

Дънките са задължителна дреха в гардероба на всеки човек и за това решихме да ушием чифт подходящ за целия тоалет, като се спряхме на конкретен цвят деним, направихме адекватна кройка, за да бъдат те удобни и елегантни, прибавихме детайли, които да им придадат оригиналност и уникалност – капси, допълнителен малък джоб и лицеви тегели. Дреха идеална за свободното време и за вечерно заведение с приятели, с която винаги ще сте по модата.

Мъжки дънки по поръчка Мъжки дънки

Спортна риза - каре и пепит

Майсторски ушита спортна риза по мярка, с вталена кройка, създадена от висококачествен памук с вечно актуалната „пепит” текстура е чудесен акцент за градския тоалет.

Мъжка риза пепит Мъжка риза каре

Небрежна, ежедневна, но и стилна риза, направена по мярка от лек памук. Палитрата от карето придават цвят в ежедневието и в гардероба ви и се комбинира по прекрасен начин с останалите компоненти на стайлинга. Дори и да не винаги на върха на модните тенденции, с времето винаги има период в който е особено оактуална и на мода.

Разгледайте още стайлинги