Две сватби и половина

Ето, че за първи път ни се случи да създадем едновременно стайлинги за няколко събития на едно и също лице. За целта направихме сериозно проучване на вкусът на клиентката към модата.

Стайлинги за няколко събития

Този път имахме задача да ушием и намерим рокли, които да са подходящи за клиентката ни, на която и предстоеше да бъде шаферка на две различни сватби. Желанието и бе роклите да бъдат по последна мода, изключително ефирни и леки. Както виждате в сесията участват не само две рокли, така можем само да гадаем за какво са и послужили останалите...

Стайлинг и ушито по поръчка Коктейлна рокля по поръчка Дамска рокля по поръчка

Какво да очаквате?

„...чувствах се специална. Честно казано не съм виждала на друго място да се предлага такава услуга. Отиваш и не само ти шият рокля, но се получава точно така както си очаквал. Нещо повече тук се обръща внимание на цялостната визия, освен ушиването на роклята се прави цялостен стайлинг - обувки, бижута дори и подходяща прическа и грим.”

Концепция и вдъхновение

На всеки се случва да бъде поканен на събитие на което да не е просто гост, а да има отговорна функция и да се разчита на неговото присъствие. Тук е моментът, в който идва най–важният въпрос - какво да облечем? А ние знаем, че е много важно да си на точното място в точното време с точните дрехи, нагласен по мода и стил.

Дамска рокля

В този случай имахме задачата да облечем клиент за две сватби, на които тя е шаферка. За това категорично се спряхме на най–подходящата дреха за такива поводи, а именно роклята, която е мода за всяка жена. Освен това сезонът и хубавото време изискват тя да може да се носи по всяко време и във всякакви ситуации. И докато бяхме на тази вълна имахме и възможност да освежим и личния й гардероб, да внесем в него цветове и настроения, подходящи за сезона да селектираме няколко цветни рокли за всеки ден.

Рокли за официално събитие

Роклята е много общо понятие - съществуват много варианти за всяко събитие или сезон, от много семпли и ежедневни та до много официални. Тя сама по себе си, цялата е излъчване на мода и стил. За конкретния повод изискваниятa бяха да са официални и да показват класа. Искахме да направим една изискана, но и секси визия, подходяща за събитието.

Официална дамска рокля

Проект

След като решихме какво точно ни трябва, използвахме шопинг познанията си и скъсихме ненужното обикаляне по магазини и молове, като се спряхме на някои конкретни, в които трябваше да намерим роклята, от която имахме нужда. След няколко проби се спряхме на модела най–близък до желания, хит на модата. Естествено, дрехата имаше нужда от някои корекции, като стесняване в талията и добавяне и премахване на орнаменти, за да я направим да бъде перфектна за случая. За втората разполагахме с достатъчно време, за да направим скици и да я ушием.

Дамски рокли по поръчка

Аксесоари

Тъй като роклите бяха достатъчно ефирни и цветни, затова и тук наблегнахме предимно на избора на подходящи обувки към всяка една от роклите и завършихме визията с подходяща прическа и грим.

Обувки

Един от най–непоносимите моменти при подбирането на облекло за всеки е този, в който трябва да се намерят подходящите обувки за тоалета. За тях разполагахме с остатъка от бюджета и стеснихме периметъра с магазини, в които знаем, че ще имаме избор и ще намерим подходящите за тоалетите и актуални при всяка мода.

Дамски обувки

За първата рокля избрахме светли обувки на висок ток с платформа и малка каишка минаваща през глезена, които бяха в тон със светлия цвят. Към другата прибавихме сандали на дървена платформа с кожени каишки, които могат да се носят в комбинация с практически всичко. Добавихме и класически високи затворени червени обувки, които могат да бъдат интересен акцент на по-обикновен тоалет. Тези обувки макар и да поотшумяват, с времето винаги има връщане към старата мода и тогава се преоткриват отново.

Грим

За визията на клиента се спряхме на така наречения грим за естествен вид, който създава представа за „неподправена красота”. Целта на този вид грим е да подчертае силните страни и да скрие малките несъвършенства чрез дискретно нанасяне на подходящ фон дьо тен и прозрачна пудра. Нюансите, които използвахме върху лицето и клепачите бяха съобразени с цвета на очите, косата и кожата. Този грим е винаги актуален и на мода.

Прическа

След като изсушихме и навихме цялата коса, я фиксирахме с лак. Махнахме всички щъркели и разресохме с пръсти, като по този начин буклите се превърнаха във вълни. Топирахме леко в корените за да запазим обема, а за финал фиксирахме отново с лак вече готовата прическа.

Прическа и грим

Цена и срок

Имахме определен бюджет, за да направим двата стайлинга за двете сватби и първата ни задача беше да намерим най–добрия начин да се вместим в него. Имахме много кратък срок да я изпълним и за това по–добрия вариант беше да намерим рокля за първата сватба от магазин за готова модна конфекция.

Ефирна рокля
150лв
рокля от избрана марка
Ежедневна червена рокля
150лв
рокля от избрана марка
Ежедневна синя рокля
150лв
рокля от избрана марка
Официална вечерна рокля
220лв
ушита по поръчка на клиента

Ефирна рокля

Роклята за първата сватба избрахме от няколко предварително набелязани модела все актуални и хит на модата. Спряхме се на тази конкретно, изработена от лек и ефирен шифон. Най–добрият избор за дневна градинска сватба, с отворено деколте, разкроена долна част и колан, минаващ под бюста. За да я пригодим за фигурата на клиентката и да я направим по–елегантна, скъсихме презрамките и стеснихме роклята около талията. След тези промени имахме резултата, който искахме, и то в изключително кратък срок - рокля ефирна и удобна и по последна мода.

Ежедневна дамска рокля

Официална вечерна рокля

Роклята за втората сватба решихме да бъде вечерна и официална и имахме достатъчно време за да я ушием специално за случая. Отправната точка беше цвета (тютюнев нюанс) цвят заврърнал се от старата мода и затова се спряхме на по-скъп и луксозен материал. В последствие направихме няколко скици, които обсъдихме с клиента и се спряхме на коктейлна/вечерна рокля без ръкави с плисирана горна част с колан и вталена долна част над коляното.

Рокля по поръчка Официална рокля по поръчка

Направихме две проби, като на първата сглобихме основата а на втората уточнихме всички детайли. С тази рокля доказахме, че всичко изработено при нас притежава стил, мода и класа.

Ежедневна червена рокля

Червена мини рокля от дантела с вталена горна част, тип бюстие. Долна свободна част свободна над коляното, а червеният цвят е идеален за ежедневна рокля, защото придава весело настроение и в комбинация с обувки на високи токове притежателката й може да бъде център на вниманието на всяко парти. Роклята е много удобна и е мода подходяща за всеки.

Ежедневна червена дамска рокля

Ежедневна синя рокля

Синя трикотажна рокля над коляното с кръгло деколте и накъдрени ръкави, украсена с надиплени рози от същия плат, която приляга по тялото и е едновременно нестандартна в модерно плртиво и секси.

Ежедневна синя дамска рокля

Разгледайте още стайлинги