На абитуриентски бал!

Абитуриентският бал несъмнено е едно от най-важните събития в живота на повечето млади хора, изпълнен с мода, стил и красота, и както при всеки такъв повод, ние от Black Market сме тук, за да му придадем различно измерение.

Бална рокля

При нас официалните бални рокли са специални, защото плата, кройката и модела са подбрани специално за клиента спрямо неговите предпочитания и вкус и разбира се спрямо модата за сезона.

Официална бална рокля Официална рокля Бална рокля рокля

Концепция и вдъхновение

Има специални поводи, за които това как ще изглеждаш е по-важно от самия повод, а абитуриентския бал е именно такъв. Събитие, което е планирано от всеки млад човек с месеци, а при някои дами дори и с години. За това ние обръщаме специално внимание на тези клиенти. Проучваме това, което се предлага като готова конфекция и се запознаваме с актуалната мода за сезона, тъй като работата ни се състои в това не просто да направим красива рокля, а тя да бъде нечия сбъдната мечта. За вдъхновение ни е достатъчен самия клиент с неговите идеи и заразен ентусиазъм.

Проект

Тъй като всеки бъдещ абитуриент има идея и концепция, която е по последна мода, ние се заемаме веднага да осъществим и материализираме неговата идея. Нашият клиент дойде при нас с определени идеи и първото нещо беше да ги конкретизираме, като направим скици на рокли хит на модата, подберем материали, които биха били най–подходящи, така че, избора на модел да бъде съвсем улеснен. Следващата задача беше да обсъдим бюджета и да преминем към действие.

Дамска рокля

Тъй като всяко момиче се вълнува много от роклята си и от това как ще изглежда, имахме още няколко срещи с клиентката си, за да бъде в течение с процеса на създаване на роклята - от кроенето и пробите до финалните щрихи. Така и заедно може да променяме и добавяме акценти, които да допренесът за модерния завършек на роклята.

Аксесоари

Не винаги аксесоарите имат само декоративна функция, понякога те са и функционално допълнение към тоалета.

Чанта

За тази прекрасна синя рокля, момичето имаше нужда от малка чанта, която да е в тон с роклята. Държеше много да е същия цвят, затова ние предложихме да изработим една, която освен да бъде украшение, ще е стилна и по мода, за да носи и най–необходимите неща през цялата нощ. Направихме чанта от сатен с пришита дантела върху нея и прибавихме малка дръжка, за да е по-удобна за носене.

Дамски чанта

Обувки

Обувките за роклята решихме да не бъдат задължително в тон, а по скоро секси, по последна мода и бляскаво допълнение към целия тоалет. Трябваше да са в неутрален цвят, затова се спряхме на модел на висок ток, затворени със по-дебела подметка, за да са удобни и отвор на пръстите и със сребърен ефект.

Сребристи дамски обувки

Цена и срок

За да бъдем спокойни и да имаме време да изпипаме всичко до последния детайл, си поставихме необходимия срок от един месец.

Синя бална рокля
600лв

Синя бална рокля

Клиентът дойде при нас с няколко идеи и списания диктуващи мода в които беше харесал няколко рокли, но определено имаше колебания какво да избере. Модела на който се спряхме, в последствие променихме почти изцяло. От дълга рокля, решихме да направим къса, защото е по функционална, секси, семпла и стилна. Сметнахме за добре, че за слабо и високо момиче няма да е подходяща типичната натруфена бална рокля. Решихме, че по–добрия вариант е модел, който да подчертае фигурата и да придава блясък на клиента, и да се чувства комфортно.

Официална дамска рокля

Следващото важно нещо бе да изберем цвят който е на мода за сезона, като имахме два варианта, на които да се спрем – синьо и розово. Категорични бяхме в избора на синьото, тъй като перфектно би седяло на светлата и кожа и коса, а също искахме да избегнем другия сладникав и масово използван цвят.

Синя дамска рокля

След като се спряхме на конкретен цвят, плат - сатен и модел - бюстие с пола на пластове от асиметрични веревни волани, започнахме да кроим роклята. Направихме първата проба, на която уточнихме как да разкрасим изчистения силует и къде да прибавим декорации. Върху бюстието пришихме ситна дантела хит на модата, за да придаде текстура, между воланите. На долната част вкарахме тюл за повече обем и прибавихме завършващ най–долен слой от дантела, която при движение се загатва леко. За финал акцентирахме в частта между бюстието и полата, като прибавихме ръчно изработени цветя от сатен. Накрая постигнахме желания резултат – уникална рокля по мода съобразена с това как клиентката си я представя, с която тя да се чувства прекрасно по време на най-специалната вечер.

Разгледайте още стайлинги